ActualitatOpinió

“A Catalunya un nombre important de catalans s’han deixat seduir per les llegendes, sigui allò del del 1714, sigui que Europa ens rebrà amb els braços oberts, sigui que Espanya no és una democràcia, sigui que Espanya acabarà claudicant. La veritat és que estem en una situació geopolítica que no va a favor de la independència de Catalunya. L’Europa democràtica, la que vol una unió més forta que jugui un paper important al món no està a favor de nous països i defensa que Espanya és una democràcia comparable a qualsevol altra d’Europa. La realitat està molt lluny del que han dit els líders independentistes. La reacció dels conversos és bastant decebedora. Esmercen una quantitat d’esforços immensos en buscar algú fora d’Espanya que els escolti i quan troben algú ho escampen a tort i a dret com si haguessin aconseguit alguna cosa important mentre menyspreen els posicionaments contraris molt més abundants. I en això no escatimen ni esforços ni contradiccions. Encara avui consideren important que el partit nacionalista de Flandes defensi Puigdemont. Que hagi pactat al Parlament Europeu fer grup amb Vox és un detall sense importància.”

Llegendes, èpica i racionalitat (Diari de Girona, 10 d’agost de 2019)