ActualitatOpinió

“Però més enllà de l’interessant debat sobre filosofia política i dret comparat, la responsabilitat de tots és restablir la convivència malmesa. Afirmant que volem un referèndum només sobre un gran acord, volem posar en relleu que un referèndum d’independència com a foto fixa binària seria la pitjor solució i mai satisfaria una societat diversa. Els polítics estaríem passant als ciutadans la nostra responsabilitat i ens dividiria encara més. M’agradaria preguntar als defensors d’un referèndum d’independència si creuen, després del viscut els darrers anys, que estaríem millor després d’una votació inevitablement divisiva, tal com va advertir Artur Mas el 2011 quan encara hi estava en contra. I no sé si el Sr. Puig, defensant l’argument habilitant de la majoria “clara i persistent”, justifica l’“Ho tornarem a fer”.”

El canviants precedents del referèndum (Ara, 13 d’agost de 2019)