ActualitatOpinió

“Una de les carències de la actual organització de l’Estat espanyol, que podria semblar federal per la seva descentralització, ha estat la manca del exercici d’un govern compartit entre les autonomies i els diferents nivells de l’administració. Les propostes del professor Cruz van ser clares en el discurs de presa de possessió del seu càrrec: que el Senat potenciï les conferencies de presidents autonòmics i les trobades sectorials de consellers autonòmics. El govern compartit permet la cooperació en benefici dels interessos de la ciutadania, i tal com va dir el nou president: “Que sigui el Senat on es debati i dissenyi un  nou sistema de finançament autonòmic i local que garanteixi la prestació d’uns serveis  públics dignes que satisfacin les necessitats dels ciutadans sense que importi on visquin”.”

Compromís federal (El Triangle, 13 de juny de 2019)