ActualitatOpinió

El rapte d’Europa era un mite: Zeus, transformat en toro blanc, seduïa a la princesa fenícia en una platja de Sidón per a transportar-la a Creta, on es convertiria en la reina de l’illa.
El segrest d’Europa és avui una realitat: el calendari electoral situa les europees del 26-M com segona volta de les generals del 28-A i els partits l’afronten com una revàlida o com la repesca. El segrest d’Europa, utilitzada només en clau instrumental, priva als electors del debat sobre els grans reptes europeus, amb el teló de fons de l’auge dels nacionalpopulismes. Afortunadament, la ciutadania no ha perdut la memòria: l’últim Eurobaròmetre confirma que Espanya continua sent un dels països més europeistes (el 83% dels espanyols se senten ciutadans europeus enfront del 71% de la mitjana de la UE).”

El segrest d’Europa (El Periódico, 17 de maig de 2019)