ActualitatOpinió

“¿Què tenen en comú aquests dies Núria de Gispert, Pablo Casado, Quim Torra i Beatriz Talegón? Cada època dibuixa el seu esperit propi amb pinzellades impressionistes. Són traços tènues, sovint d’aparença anecdòtica o desmanegada, però solen perfilar el signe dels temps amb més precisió que un docte assaig acadèmic.

De Gispert, Casado, Torra i Talegón, els quatre, les seves pinzellades, les seves empremtes, componen un fresc eloqüent sobre l’esperit d’aquesta època. Una societat malferida per la fallida del contracte social, desballestada per la desigualtat, commocionada per l’estrès nacionalista, encongida pel temor i la desesperança, temptada pels venedors de regeneradors capil·lars miraculosos. L’esperit de l’època. Els alemanys ho expressen amb un sol i portentós vocable. Zeitgeist: ambient social, cultural, moral fins i tot, d’una era.”

L’espirit de l’epoca (El Periódico, 3 de maig de 2019)