ActualitatOpinió

“- TV3 ha jugat un paper fonamental. Vostè descriu que el llavors president de la CCMA, Brauli Duart, i el de la cadena, Eugeni Sallent, van ser convocats a Palau per “escalfar” la Diada del 2012.

Sí, perquè en aquell moment es considerava que la manifestació acabaria servint per pressionar a Madrid i que la Moncloa s’obrís a negociar millores substancials en l’autogovern. Tots els mitjans tenen el seu paper, però no estic d’acord amb qui pensen que l’independentisme existeix pel paper de TV3 perquè la gent avui en dia té capacitat per triar multitud de mitjans de comunicació. La qüestió és que pot haver-hi un 20% de televidents seguint un telenotícies i potser hi ha més que segueixen informatius d’altres televisions. El que passa és que les altres es dediquen a molts temes, no destinen massa temps a la crisi catalana, excepte quan passen coses molt importants. I això provoca que hi hagi un sector molt informat sobre el procés, que segueix gairebé amb devoció cada moment, mentre l’altre només repara en el tema quan es produeixen moments culminants.”

Entrevista a Lola García (E-noticies, 1o de maig de 2019)