ActualitatOpinió

“La força electoral i parlamentària de l’independentisme és evident, ronda el 40% del cens. Però tan notable és aquesta força com la tendència a sobreestimar-la. Només un 0,3% dels declarats secessionistes percep el percentatge real dels partidaris de la independència, segons aquest estudi. La resta creu que la seva posició social i política és molt més aclaparadora del que diuen els números i així ho viuen. El més extraordinari és que als unionistes se’ls ha encomanat aquesta distorsió i ells també la comparteixen, per això van pel món amb cara de derrotats. Els unionistes queden retratats com a molt més confosos, cansats, espantats i desil·lusionats que els secessionistes; els dos grups només empaten quan es confessen enrabiats, se suposa que els uns amb els altres i amb la situació en general.”

La força de la distorsió (El Periódico, 28 de març de 2019)