ActualitatOpinió

“Les xifres de l’OCDE, d’Eurostat i del mateix Idescat, constaten que Catalunya té un nivell de riquesa propi d’un país desenvolupat de l’Europa Occidental però un nivell de pobresa infantil equivalent al d’un país pobre o, almenys, al d’alguns dels països més pobres de la Unió Europea. En el context europeu, només dos països tenen taxes de pobresa infantil més altes que Catalunya: Romania i Bulgària. No obstant això, el PIB per càpita de Romania és de 9.600 euros i el de Bulgària de 7.300 euros, molt lluny dels gairebé 30.000 euros de Catalunya.

La culpa que tinguem un de cada tres dels nostres infants vivint sota el llindar de la pobresa és nostra. Perquè des de fa anys hem decidit gastar els nostres recursos en altres qüestions i la infància no ha estat una prioritat. Aquest divendres parlarem d’algunes d’aquestes qüestions en el debat que se celebra a Les Bernardes de Salt. Perquè és hora que deixem de discutir sobre llaços blancs o grocs i comencem a parlar de revertir les retallades i treballar per un futur millor per a la nostra infància.”

Les xifres darrere dels llaços grocs (Diari de Girona, 27 de març de 2019)