ActualitatNotíciesTertúlia

Aquest mes a la tertúlia federalista hem comptat amb la presència de Laura Freixas

L’escriptora s’ha referit al procés independentista i ens ha explicat la seva visió de com han viscut el procés independentista els catalans des de fora de Catalunya, en la seva opinió una de les claus és que des de Madrid no han estat conscients del que estava passant a Catalunya amb el procés.
Només la dreta li parava esment i amb estereotips. Rajoy ho veia com una algaravia”
Ella creu que tant la sentència del Constitucional fins a algunes anècdotes van passar molt desapercebudes a Madrid mentre que a Catalunya era tot el contrari.
Llavors la dreta espanyola va passar del silenci i la incomprensió a treure a la gent al carrer i a atiar el foc. Durant 2017, va començar a haver-hi una reacció i van aparèixer banderes espanyoles als balcons.
La dreta a Espanya s’ha apropiat dels símbols que són compartits en altres països.
Aquí s’associa amb el franquisme i és un problema per a l’esquerra que no ha sabut com reaccionar davant el que passava a Catalunya, donar solucions d’esquerra,
Una part de l’esquerra ha assumit que tot és culpa del Tribunal Constitucional i que la solució passa per un referèndum. Jo no estic d’acord, afirma Freixas, que es defineix com a federalista: Sóc federalista perquè crec que les autonomies no són suficients: falten organismes de govern compartit. Ens falta conèixer-nos els uns als altres, compartir. I això ho permet el federalisme”
Posteriorment es va obrir un debat on els assistents van formular les seves preguntes a l’escriptora.