ActualitatOpinió

“Tot mite s’inicia amb una situació idíl·lica, d’independència, glòria i felicitat. És el lògic, perquè el nostre territori és incomparablement més bell i fèrtil que cap altre (per si de cas, no viatgem massa per a comprovar-lo) i els nostres costums i qualitats morals igualment superiors a les altres. Per aquest motiu els nostres ancestres visquessin, en l’origen dels temps, lliures i feliços, fins que van apuntar el seu nas els perversos veïns, envejosos dels nostres tresors. I es va produir així la Caiguda, de la sortida del paradís, que va iniciar la segona fase, de decadència, opressió, desigualtat, injustícia i sofriment; o sigui, el món que coneixem. Però no us angoixeu, petits meus, perquè aquest món acabarà el dia en què, convençuts de l’intolerable de la situació, actuem tots units i recuperem el paradís perdut.”

La Reconquesta (El País, 27 de gener de 2019)