ActualitatNotícies

Ahir, 21 de novembre, en la Filmoteca de Còrdova es va celebrar el primer acte públic de Federalistas d’Andalucí a organitzat per l’Associació Encartes21 en el qual, després del visionat de la pel·lícula Federal del cineasta Albert Solé, qui va dirigir una salutació als assistents a través d’un videoclip des d’Amsterdam, es va produir un animat col·loqui entre Blanca Rodríguez, Mireia Esteva i Javier Aroca representants de Federalistes d’Andalusia, Federalistes d’esquerres i el Centre d’Estudis Andalusos respectivament. En les seves intervencions moderades per Javier Mohedano van abordar diversos aspectes relacionats amb la situació del federalisme al món i, sobretot, de la desitjable implantació del mateix a Espanya com a model organitzatiu de l’estat que pretén mantenir unit el que és divers i en el qual cap de les seves parts tracti d’obtenir avantatges que suposin un perjudici per les altres. Com no podia ser d’una altra forma, no van faltar puntuals referències a l’actual qüestió catalana. L’interès suscitat en el nodrit públic present a la sala va provocar una interessant ronda de preguntes que van aprofundir en aspectes tractats i van ampliar el debat cap a nous plantejaments de l’entorn federal com l’ecologisme o el feminisme.