ActualitatOpinió

“La democràcia no cau, com les pluges de tardor, del cel. És una construcció humana i com tal es concep, s’adopta, s’aprèn i s’exerceix. No és, en conseqüència, res essencial, ni tampoc la realització del cel a la terra com, associada al lliure mercat, proclama Vargas Llosa. I amb major realisme, caldria dir que més que de democràcia, caldria parlar de democràcies. Perquè, com la gent, la naturalesa i les coses, la democràcia és també diversa. Sabem, perquè va ser motiu de gran controvèrsia en l’esquerra, que la democràcia representativa és imperfecta. Però, com deia Andreotti, referint-se a la política, sabem sobretot i molt bé que el pitjor de la democràcia és la seva absència. Per això vam lluitar per ella a Espanya i la vam aconseguir.”

Democràcia “aleatòria”, en primera persona (El Trianglle, 3 d’octubre de 2018)