Opinió

“Com tots els programes anti-corrupció, no serà fàcil eradicar el frau i el robatori en el futbol i altres aspectes del seu costat fosc. Però val la pena intentar-ho. Cal aprofitar l’impuls de les investigacions i accions judicials iniciades per les autoritats dels Estats Units i Suïssa per llançar una campanya decisiva per la neteja i reforma del futbol globalitzat.

Cal desenvolupar un esforç global, coordinat i cultural, donada la responsabilitat del futbol a la transmissió a les noves generacions de valors i normes socials. El suport a l’esport femení i l’eradicació del masclisme i l’homofòbia han de ser part de la reforma.

En una societat democràtica, cap procés de reforma pot ser factible i sostenible sense una narrativa que l’acompanyi. I als esportistes també cal exigir-los més en aquest sentit.”

Més pa i millor futbol. (La circular, 19 de juny de 2018)