Notícies

“Seixanta personalitats de diferents àmbits del saber, la majoria d’ells catedràtics i professors d’una vintena d’universitats espanyoles i estrangeres, han subscrit un manifest impulsat des de Galícia sota el títol Renovar el pacte constitucional en el qual reclamen una reforma de la Constitució Espanyola que impulsi un “projecte polític federal”. Després de la “pèssima gestió de la crisi catalana”, els signants, entre els quals es troben els juristes Javier Pérez Royo i Maria Eugenia Rodríguez Palop, els politòlegs Ignacio Sánchez Cuenca, Mariam Martínez Bascuñán i Ramon Máiz, i els filòsofs Victòria Camps i José Luis Villacañas, advoquen per “renovar el pacte constitucional dins d’un esperit de concòrdia, sense humiliacions, sense vencedors ni vençuts” i per una “sortida civilitzada del contenciós en el qual es troba Espanya, en la que es reconegui la seva diversitat identitària “.”

60 juristes, politòlegs i historiadors demanen una reforma federal per sortir del mal pas català (El País 11 de juny del 2018)