Notícies

Entrevista de Siscu Baiges a Joan Botella:

  • “A partir dels anys noranta, Jordi Pujol va començar a treballar conscientment per produir el que està passant avui a Catalunya. Ningú no havia parlat mai seriosament d’independentisme. Lluís Companys, el 6 d’octubre de 1934, va proclamar l’estat català dins la República Federal Ibèrica. Pujol va posar recursos i molts diners per donar a l’independentisme elements que no havia tingut mai: entrada als mitjans de negocis i intel·lectuals, tècnics, gent qualificada”
  • “El gran problema que té el món independentista avui és que el formen quatre partits: el grup Puigdemont, ERC, PDeCAT i la CUP. Competeixen entre ells i el primer que proposi fer una aturada en el camí serà acusat immediatament de traïdor. No és massa diferent del que passa entre Ciudadanos i el PP a Madrid”
  • “Avui Europa és més federal que fa cinquanta anys. Un tribunal provincial alemany pot desmentir el Tribunal Suprem espanyol. Això és Europa. Això és federalisme. El que no hi haurà mai més seran sobiranies. Sobirania en què? Climàtica? En el paper dins l’economia mundial? No fotem! Allò que té de bo el que estem vivint és la desaparició dels límits fronterers, encara que generi problemes com el dels refugiats, els immigrants o certs aspectes de la globalització. Cal recordar que les fronteres són artificials, són invents”

Catalunya Plural, 16 d’abril de 2018