ActualitatNotíciesOpinió

El que s’obre ara davant del catalanisme és una etapa de recerca de projectes susceptibles d’aconseguir un suport àmpliament majoritari i transversal en la societat catalana que superi i integri el 47,5% dels vots assolits pels independentistes. És il·lusori pensar que la tasca per a aquesta nova etapa pogués consistir en una acumulació de forces per part de l’independentisme per superar a curt termini el seu sostre electoral. Un mínim de sensatesa obliga els independentistes a assumir que la clau de volta és tornar a l’autonomisme i recuperar la normalitat política i social. Sembla que són aquí, tenint en compte que accepten el marc legal després de la intervenció de la Generalitat per part del Govern de Mariano Rajoy i les consegüents eleccions autonòmiques del 21-D. Però es troba a faltar, de manera flagrant, que els partits independentistes duguin a terme el duel per la seva derrota i assumeixin de manera sincera la necessitat de proposar objectius nous i veritablement viables en el marc polític actual.

Tasques per al catalanisme, per Enric Company, El País (02/04/2018).