ActualitatOpinió

El pla propagandístic es vol imposar novament a un pla polític realista; és més fàcil exhortar que dissenyar estratègies a mitjà i llarg termini

El 26 d’octubre el procés es va suïcidar. Nombrosos testimonis van relatant el que va passar el dia en què Puigdemont va arribar a Palau decidit a convocar eleccions i va acabar optant per la DUI. Revisant els tuits del magma processista del moment -polítics, propagandistes i empresaris per la causa- contemplem el relat d’una pressió que llavors exhalava revolució i ara fa olor de deliri. Des de boicots a la banca, cites de Desmond Tutu per assenyalar els traïdors, glosses a “la força de la gent” o la demonització de la premsa independent. També els alcaldes amb els seus tuits i les seves vares van aclamar el Govern per sortir a l’arena dels lleons. La DUI es va resoldre segons la lògica política europea, l’Estat responent amb contundència al desafiament.

Suïcidi, per Emma Riverola, El Períodico (14/03/2018).