ActualitatNotíciesOpinió

Xavier Arbós és Doctor en dret i catedràtic de dret constitucional de la UB. És una de las catorze persones del comitè d’experts format pel PSOE per assessorar-lo en matèria de reforma de la Constitució. Entre els seus llibres figura La gobernabilidad: ciudadanía y democracia en la encrucijada.

“El nacionalisme és una voluntat de trobar-se sempre en una posició diferent. En termes caricaturescos, es podria dir que consisteix a tenir no només el que necessito (i a això molts ens hi apuntem), sinó que necessito tenir alguna cosa que els altres no tinguin. Així, el cafè per a tothom representa un problema perquè significa que el que té un és el mateix que el que tenen els altres. Jordi Pujol, als 90, quan es va plantejar una vegada més la reforma del Senat i es va evocar el model federal, s’hi va negar per no quedar diluït, i fent valer que hi ha disset comunitats autònomes, però no disset llengües.”

Entrevista a Xavier Arbós, per Peru Erroteta, el Triangle (3 de desembre de 2017).