Notícies

“El federalisme ha de jugar un paper en les pròximes eleccions del 21 de desembre i visibilitzar els problemes socials que han quedat aparcats pel ‘Procés'”

És el moment d’abordar una reforma federal i modernitzar les nostres institucions. És la idea que s’ha repetit en l’assemblea de Federalistes d’Esquerres que s’ha celebrat el dissabte 28 d’octubre a la Nau Bostik i en què han participat unes 200 persones.

El president, Joan Botella, ha informat sobre les diferents iniciatives de l’associació i ha anunciat que en les pròximes setmanes es presentarà a Barcelona una plataforma federalista que reunirà a nivell espanyol les diferents iniciatives que han anat sorgint en els últims mesos. En aquest sentit ha informat que s’han constituït grups federalistes a Aragó i Cantàbria i que hi ha altres en camí. També ha informat que el documental Federal d’Albert Solé- una iniciativa de l’associació- es presentarà en les pròximes setmanes.

Durant les dues hores que ha durat l’assemblea han pres la paraula els socis i les sòcies de Federalistes d’Esquerres. Toni Barbarà i Francesc Castellana han posat l’accent en la necessitat de visibilitzar els problemes socials que han quedat aparcats pel ‘Procés’. Antonio Camacho i Salva Redón han subratllat que el federalisme ha de jugar un paper en les pròximes eleccions del 21 de desembre en què, segons Camacho, “cal explicar la nostra proposta i per què som federalistes”. Salva Redón ha recordat que els federalistes “som imprescindibles perquè som els que no volem excloure ningú” i Marcello Belotti i Francesc Esteva han ressaltat la importància de treballar amb el moviment federalista europeu.

Neri Daurella ha advocat per parlar també des de les emocions. “El diàleg i la convivència no són només racionals”, ha recordat. Montse Colldeforns ha ressaltat la importància d’explicar que el federalisme és la millor manera d’organitzar societats complexes com la nostra i Maria Antònia Guardiola ha lamentat la manca de diàleg que ha permès dur a Catalunya i Espanya a una situació extrema. Pedro Jesús Fernández ha recordat que el federalisme ja es practica en diferents nivells, com les associacions de veïns i el govern local, i Jesús Àngel Prieto que cal infondre il·lusió a la ciutadania (per Beatriz Silva).