ActualitatNotes de premsaOpinió

Nota de premsa.- Federalistes d’Esquerres vol fer pública la seva indignació amb la resposta donada pel govern català a les informacions publicades per El Periódico de Catalunya. Hi ha dos problemes seriosos. El primer, que diversos membres del govern han mentit sobre l’existència d’informacions prèvies a l’atemptat. Segon, que en publicar-se aquestes afirmacions la reacció del responsable de la policia autonòmica, una persona uniformada i armada, ha estat la d’insultar i amenaçar pel seu nom als periodistes, afirmant a més que les informacions eren un intent de menystenir als Mossos d’Esquadra i a Catalunya.

L’actuació de la direcció de la policia no pot ser atribuïda a tots els mossos, la professionalitat en moments difícils dels quals ens mereix respecte i suport. De la mateixa manera, el fet que un conseller falti a la veritat no converteix en falsaris a tota la ciutadania catalana ni a tots els responsables polítics.

Paral·lelament volem expressar la nostra solidaritat amb els periodistes amenaçats i la nostra defensa de la llibertat d’expressió que el govern hauria de garantir i no afeblir amb les seves desqualificacions injustificades. Malauradament, aquest últim exemple d’intolerància no és un fet aïllat, i en els últims dies, setmanes i mesos, s’han produït ja altres atacs a la llibertat d’expressió, coordinats entre sectors governamentals i para-governamentals.

Estem segurs que la majoria de la societat catalana romandrà ferma en defensa de la tolerància i la convivència.

Barcelona, 2 de setembre de 2017

 

El Periodico:

Federalistes d’Esquerres critica las amenazas a EL PERIÓDICO

Catalunya Press:

Federalistes d’Esquerres denuncia las mentiras y amenazas a periodistas del Gobierno de la Generalitat

Diario Córdoba:

Federalistes d’Esquerres critica las amenazas a EL PERIÓDICO

Diario de Soria:

Federalistes d’Esquerres critica las amenazas a EL PERIÓDICO

Diario de León:

Federalistes d’Esquerres critica las amenazas a EL PERIÓDICO