ActualitatNotícies

Diari Més 01/09/2017 a les 18:59

Federalistes d’Esquerres celebrarà aquesta tardor a les comarques tarragonines la segona edició de la ‘Trobada sobre federalisme i municipis’, que reuneix alcaldes i regidores de diferents forces polítiques d’esquerres per reflexionar i realitzar propostes sobre el rol fonamental dels municipis i la democràcia local en un sistema federal.

Esparreguera va ser al novembre passat la seu de la primera trobada, i va comptar amb la participació de representants dels consistoris de Girona, Castelldefels, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, Parets del Vallès, Gavà, Viladecans i la ciutat amfitriona, Esparreguera. També hi va participar l’ex-alcalde de Montblanc, Andreu Mayayo.

La decisió de celebrar la segona edició d’aquesta trobada a les comarques tarragonines es va acordar aquest dimecres al vespre en una reunió celebrada a Tarragona entre representants de les comarques tarragonines reunits amb membres de la Junta Directiva de l’associació, així com altres representants de comarques properes. En aquesta II trobada hi participaran responsables municipals de diferents forces polítiques progressistes, incloent membres de forces d’esquerres del País Valencià i Aragó.

A la reunió hi van assistir, entre altres, el vicepresident de Federalistes d’Esquerres, Francesc Trillas i l’historiador i exsenador Joan Sabaté, així com la regidora d’Alforja Diana Salvadó.

La plataforma Federalistes d’Esquerres tria el Camp de Tarragona per a la segona trobada

(el Portal Nou, 1 de setembre de 2017)

Federalistes d’Esquerres celebrarà aquesta tardor a les comarques tarragonines la segona edició de la ‘Trobada sobre federalisme i municipis’ que reuneix alcaldes, alcaldesses, regidores i regidors de diferents forces polítiques d’esquerres per reflexionar i realitzar propostes sobre el rol fonamental dels municipis i la democràcia local en un sistema federal. Esparreguera va ser al novembre passat la seu de la primera trobada i va comptar amb la participació de representants dels consistoris de Girona, Castelldefels, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, Parets del Vallès, Gavà, Viladecans i la ciutat amfitriona, Esparreguera. També hi va participar l’exalcalde de Montblanc, Andreu Mayayo.

La decisió de celebrar la segona edició d’aquesta trobada a les comarques tarragonines es va acordar dimecres, 30 d’agost, al vespre, en una reunió celebrada a Tarragona entre representants de les comarques tarragonines reunits amb membres de la Junta Directiva de l’associació així com altres representants de comarques properes de la Catalunya Nova. En aquesta trobada hi participaran responsables municipals de diferents forces polítiques progressistes, incloent membres de forces d’esquerres del País Valencià i Aragó. A la reunió hi van assistir, entre altres, el vicepresident de Federalistes d’Esquerres, Francesc Trillas i l’historiador i exsenador Joan Sabaté, així com la regidora d’Alforja Diana Salvadó.

Federalistes d’Esquerres és una associació que va néixer l’any 2013 per recuperar i actualitzar la tradició federalista a Catalunya i promoure reformes que permetin evolucionar en la direcció d’una Espanya i una Europa federals. El seu primer president va ser el filòsof i actual diputat Manuel Cruz i en l’actualitat el president és el degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, Joan Botella. Entre els seus membres més destacats hi ha l’exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo i la catedràtica d’Ètica Victòria Camps. Entre els seus objectius hi ha el d’impulsar una reforma constitucional que permeti desenvolupar un sistema federal en base als principis de la cooperació, la lleialtat institucional i la solidaritat entre els pobles d’Espanya i Europa però també la regeneració del model polític i institucional per fer-lo més democràtic i participatiu.

Aquesta no serà l’única activitat de Federalistes d’Esquerres els propers mesos en les comarques a l’oest de Barcelona. L’associació, assenyala que “intensificarà les seves activitats a les comarques de la Catalunya Nova amb trobades de debat i reflexió sobre el Corredor del Mediterrani en un sistema federal, el necessari enfoc federal del problema dels refugiats, i la història del federalisme a Catalunya”. Actualment Federalistes d’Esquerres és una plataforma que compta amb 600 socis i sòcies de ple dret, una part de les quals són de  les comarques tarragonines, unes xifres que l’associació pretén ampliar en el curt i mitjà termini.

Segons Federalistes d’Esquerra, “davant del previsible col·lapse del projecte independentista en els propers mesos, l’alternativa federal se situarà en el centre del debat polític”. Per això l’associació farà coincidir en les properes setmanes i mesos aquest progressiu col·lapse amb una Campanya d’afiliació i la finalització de la campanya de promoció del finançament popular del documental ‘Federal’, dirigit per Albert Solé, que ja ha recollit més de 80.000 euros.