Notícies

El president de Federalistes d’Esquerres, Joan Botella, va protagonitzar el passat 26 de juny un acte organitzat a Sevilla per l’Associació de Juristes Andalusos ADD on va abordar la situació política de Catalunya i l’alternativa federal que proposa l’associació.

La casa de la província de Sevilla va ser l’escenari de l’acte en el qual van intervenir també els juristes Javier Aristu Mondragón i Plàcido Fernández-Viagas que van manifestar la seva preocupació perquè, al seu parer, “és una situació que ens afecta a tots i davant la qual hauríem de ser capaços de reaccionar amb solucions”.

Joan Botella va incidir en la necessitat de realitzar una reforma federal del conjunt d’institucions que permeti no només una sortida a la situació de Catalunya sinó també una modernització del conjunt d’Espanya que l’adapti a les noves necessitats. Botella ha subratllat que una majoria de ciutadans a Catalunya i Espanya són partidaris d’un model federal i així ho manifesten en les enquestes quan se’ls pregunta per aquesta qüestió. També va explicar què significa el federalisme i el paper que juga en societats marcades per la diversitat com la nostra, a les quals dona uns estris i una filosofia per administrar la complexitat amb èxit.