ActualitatNotícies

Entrevista de Beatriz Silva a Pier Virgilio Dastoli a CTXT

“Hem de demostrar a la ciutadania que aquesta Europa pot solucionar els grans problemes que no tenen resposta a nivell nacional. Per exemple, a Europa hi ha 120 milions de pobres. Aquesta qüestió es podria millorar amb la creació d’una renda mínima europea de ciutadania. Tenim a més la base jurídica per fer-ho en la Carta de Drets Fonamentals. Podríem crear un organisme de lluita contra l’atur juvenil i crear un sistema de justícia europeu que combati el crim organitzat”

“Els estats-nació volen afirmar el principi de la sobirania absoluta, s’arriba inevitablement a la guerra. Les dues Guerres Mundials no van ser provocades per raons econòmiques sinó pel conflicte entre estats nació afirmant la seva sobirania. Spinelli n’era conscient el 1943 i per això va plantejar en el Manifest de Ventotene abandonar per sempre el principi de la sobirania absoluta i la divisió d’Europa en estats-nació com una manera d’evitar una Tercera Guerra Mundial”

Llegir la entrevista a CTXT, 27 de julio de 2017