ActualitatOpinió

El govern processista de la Generalitat ha decidit tirar pel dret i provocar la repressió de l’Estat, la qual poden acabar pagant més justos que pecadors i, sobretot, unes institucions d’autogovern que ens va costar molt d’aconseguir gràcies al triomf de les forces polítiques d’esquerres avui fa 40 anys. El mínim que es pot dir és que el govern ha llençat a la paperera de la història l’ètica de les responsabilitats començant per la responsabilitat de les conseqüències dels seus actes no tan sols personals sinó, com els agrada omplir-se la boca i mastegar-ho poc a poc, de país. De fet, el president del govern ni tan sols té la dignitat de signar la convocatòria del referèndum sinó que, a més a més, traspassa la responsabilitat de fer-lo possible al conjunt de la ciutadania. “Ni Oriol Junqueras és Salvador Seguí, ni Carles Puigdemont és Francesc Macià” (Revista Treball, 15 de juny de 2017)