Notícies

Antoni Sitges-Serra va explicar als parlamentaris francesos i danesos els origens i plantejaments de Federalistes d’Esquerres i va debatre amb ells i amb els representants de les altres associacions presents els seus punts de vista sobre les relacions entre Catalunya, Espanya i Europa

(per Siscu Baiges) Federalistes d’Esquerres ha participat, el dies 10 i 20 de març, en dues trobades amb diputats francesos i danesos organitzades pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), depenent del govern de la Generalitat. En les dues reunions, Federalistes d’Esquerres ha estat representat per Antoni Sitges-Serra, vicepresident de l’entitat.

A les dues sessions hi ha participat representants de diverses associacions i sindicats. A la trobada amb parlamentaris francesos hi van assistir el socialista Jean-Louis Gagnaire, l’ecologista Jean-Louis Roumégas, l’independent Jean-Luc Bleunven i el centrista Michel Piron. A més de la directora de Diplocat, Laura Foraster, també hi van ser presents Joan Vallvé, d’Òmnium Cultural, Natàlia Esteve, de l’Assemblea Nacional Catalana, Ernest Maragall, de la Fundació Catalunya-Europa, Ferran Brunet, de Societat Civil Catalana i el periodista Martí Anglada.

En la reunió amb parlamentaris danesos hi van participar el conservador Alex Ahrendtsen, els socialdemòcrates Lars Rasmussen i Sjurour Skaale i la sindicalista Christina Juhl, de ‘Green-Red Allianca’. L’ex-eurodiputat Ernest Maragall va repetir en aquesta trobada, en la qual també hi van intervenir Anna Molina, de la UGT, Teresa Navarro, de l’associació empresarial FemCat. Montse Daban, de l’Assemblea Nacional Catalana, Francesc Parcerises, ex-director de l’Institut de les Lletres Catalanes, Toni Codina, de la Taula del Tercer Sector, i Diana Corominas, en representació de Diplocat.

Antoni Sitges-Serra va explicar als parlamentaris francesos i danesos els origens i plantejaments de Federalistes d’Esquerres i va debatre amb ells i amb els representants de les altres associacions presents els seus punts de vista sobre les relacions entre Catalunya, Espanya i Europa. Les trobades es van celebrar sense voluntat de difondre-les gaire per part de Diplocat; fins i tot amb un cert secretisme. Ambdues van tenir lloc en cafeteries públiques i no en despatxos oficials.