EditorialNotícies

Des de Federalistes d’Esquerres condemnem l’acció realitzada avui contra la seu del Partit Popular a Barcelona per part de les joventuts de la CUP. Amb independència dels retrets polítics que es puguin formular contra un partit o un altre, l’ús de la força i el bloqueig d’un local són barreres que no poden franquejar-se. L’acció dirigida avui contra la seu del PP recorda massa a les accions d’escamots, d’esquadristas o de seccions d’assalt que coneixem d’un passat fosc.

Fins ara el debat polític a Catalunya, malgrat alguns episodis d’intolerància, ha transcorregut per vies pacífiques. Qui vulgui utilitzar la coacció o la violència es trobarà al davant a la gran majoria de la ciutadania. Els líders del procés independentista haurien de deixar clar per sempre que descarten situar-se al marge de la llei, ja que en fer-ho donen cobertura ideològica als qui es creuen amb legitimitat per fer-ho a qualsevol preu.