ActualitatEspai Federalista

El 6 de febrer arrenca el judici contra l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, Joana Ortega, exvicepresidenta, i Irene Rigau, ex consellera d’Ensenyament. Un grup d’entitats sobiranistes han cridat a que els ciutadans «assumeixin la possibilitat de sol·licitar un dia festiu» per participar en la mobilització de suport als encausats. Al seu torn, Jordi Sánchez, un dels caps visibles del moviment secessionista ha reblat el clau amb unes paraules que mereixen el més deteniment: «Res més lluny d’una voluntat de coaccionar, toca estar».
La pregunta, gens innocent, és aquesta: ¿a què es deu aquesta cautela que no hi ha «voluntat de coaccionar»? Més encara, ¿qui són els hipotètics coaccionats? I també: ¿qui és el subjecte coaccionador?: “La amenaza a los funcionarios catalanes” (Blog Metiendo Bulla, 21-01-17)