ActualitatNotícies

El Baròmetre Polític de Catalunya del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a EL PERIÓDICO dóna com a conclusió que tan sols el 18% dels catalans confien ja a aconseguir la independència. Són molts més, el 44,3%, els que pensen que el procés culminarà en algun tipus d’acord amb l’Estat que doti Catalunya de més autogovern.

No obstant, els ciutadans veuen ara mateix molt poc viable aquest acord amb l’Executiu de Mariano Rajoy. Dues terceres parts, el 65%, ho consideren impossible, mentre que el 32,6% manté esperances.

Una dada preocupant del baròmetre és el repunt de la incomoditat per expressar amb llibertat les opinions sobre el procés. Tres de cada 10 catalans no se senten còmodes a l’hora de manifestar-se amb llibertat, el registre més alt dels últims tres anys. I la comoditat, que segueix alta (68,5%), consigna a pesar de tot la seva cota més baixa. Els que no se senten còmodes s’acosten al 40% entre els no secessionistes.

Els catalans creuen que el procés acabarà en un pacte amb l’Estat” (El Periodico, 17 de desembre de 2016)