Notícies

Joan Botella debat amb Francesc de Carreras i Mercè Barceló sobre els escenaris polítics que s’obririen amb una reforma constitucional. Botella ha subratllat la necessitat de donar una forma jurídica a la solució

El president de Federalistes d’Esquerres i degà de Ciències Polítiques de la UAB, Joan Botella, i els catedràtics de Dret Constitucional de la UAB, Mercè Barceló i Francesc de Carreras, han participat en el col·loqui ‘Democràcia i pluralisme, Espanya i Europa: visions des de Catalunya ‘celebrat el passat 10 de novembre en el marc de la commemoració del Dia de la Ciutat de Mollet.

mollet2En el col·loqui, organitzat pel Centre d’Estudis Jordi Solé Tura, Joan Botella ha plantejat que el debat està centrat massa en la reforma constitucional i que el problema principal és polític i no merament constitucional: “El que necessitem és abordar el problema i resoldre’l políticament i després donar-li una forma política a la solució. La solució desitjable és el federalisme que en política és sinònim de realisme “, ha assegurat.

Francesc de Carreras, per la seva banda, ha assenyalat que la reforma constitucional ha de ser abordada pel conjunt del poble espanyol i es va mostrar crític davant la celebració d’un possible referèndum d’autodeterminació per a resoldre les reivindicacions sobiranistes a Catalunya mentre Mercè Barceló ha subratllat que la Constitució ha de ser reformada per reconèixer el dret a decidir.

El col·loqui va ser moderat pel regidor de Participació de l’ajuntament, Josep Ramon Bertolí, i va servir per presentar el número 4 de la col·lecció Textos, una publicació que té per objectiu divulgar les idees i la figura de Jordi Solé Tura.