ActualitatFederalistes als mitjansNotícies

Entrevista de Peru Erroteta al president de Federalistes d’Esquerres, Joan Botella, a ‘El Triangle’ (num 1226, setembre 2016)

  • “Cada vegada més, els problemes a les nostres societats salten per damunt de les fronteres i requereixen cooperació i implicació responsable de tothom per resoldre’ls. La qüestió del medi ambient, de la immigració, els refugiats, el terrorisme internacional… No hi ha res que s’aturi en una línia en el mapa”
  • “El federalisme implica començar a anar des de baix cap amunt, assumint que si en molts àmbits ets completament lliure, en d’altres t’associes. Tots els federalismes inclouen grans varietats internes. La diferència no significa desigualtat, sinó la possibilitat d’optar per coses diferents”
  • “Probablement, el camí adequat seria el d’un conjunt de reformes institucionals en profunditat (diguem, per entendre’ns, tornar a l’Estatut del 2006), ratificades mitjançant acords polítics i aprovació popular. I en aquell moment es veuria si cal plantejar la qüestió d’un referèndum sobre la independència o no. Però el que no té sentit és considerar un referèndum com el punt de partida: un referèndum no és una enquesta, sinó l’aprovació o el rebuig ciutadà a una proposta institucional, que ha de tenir un gran consens social i polític. Un referèndum en una societat dividida al 50% no és un pas endavant”

    LLEGIR EN PDF PÀGINA 1

    LLEGIR EN PDF PÀGINA 2

    fotoeltriangle