ActualitatNotícies

CabeceraManifiesto

El Grup Spinelli lamenta el resultat de la consulta al Regne Unit i demana un procés de retirada ràpida del Regne Unit, una renovació del compromís dels altres estats membres amb la unitat política europea i la preparació d’una Convenció Europea per reformar la Unió.

El Grup Spinelli lamenta profundament el resultat del referèndum celebrat el 23 de juny de 2016 a Regne Unit. Els defectes en la construcció europea, la manca de comunicació i la desconfiança entre la majoria dels ciutadans britànics i la resta de la Unió ara donarà lloc a l’exclusió del Regne Unit del projecte europeu, al qual ha contribuït en gran mesura.

Arran de la consulta popular, la Unió Europea necessita aclarir el seu futur i la seva relació amb el Regne Unit. El Grup Spinelli insta que la clàusula de retirada de l’article 50 del Tractat de la Unió Europea s’activi tan aviat com sigui possible. Les negociacions entre el Regne Unit i la UE s’han d’iniciar amb rapidesa i completar molt abans de les properes eleccions europees de 2019.

En aquest difícil moment, és més important que mai que els altres estats membres s’uneixin entre si i demostrin el seu compromís amb la integració europea als seus propis ciutadans i a la resta del món. Només una iniciativa per a la integració política més profunda pot contrarestar les forces del populisme, solemnes declaracions no seran suficients. És urgent posar en marxa un procés de reforma integral de la Unió – dins dels tractats i més enllà dels tractats – per assegurar una unió econòmica i monetària més forta, respondre a la crida dels ciutadans per la democràcia, la igualtat i la eficiència a nivell europeu, així com per construir les capacitats d’Europa en matèria de seguretat interna i externa.

Iniciatives d’aquest tipus han d’incloure un debat democràtic i obert sobre el futur de la Unió en la qual el Parlament Europeu ha d’exercir un paper central. Això també hauria de conduir a canvis necessaris en els tractats de la UE i, per tant, cal preparar el terreny per a una Convenció Europea.

 

Signa

 

El Grup Spinelli és un grup de membres pro-europeus i federalistes del Parlament Europeu