Notícies

Segons Metroscopia, l’opció federal és la preferida dels barcelonins. Davant diferents opcions, un 46% opta per una alternativa de tipus federal enfront d’un 26% que es decantaria per la independència i un 20% que prefereix seguir formant part d’Espanya amb les actuals competències.

Anàlisi de l’enquesta de José Juan Toharia per Metroscopia:

EL INDEPENDENTISMO EN BARCELONA: IDEALISMO Y REALIDAD

MetroscopiaFedBcn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El federalisme també és l’opció preferida pels bascos segons l’últim Euskobarómetro de la Universitat del País Basc. Un 34% dels consultats en l’enquesta realitzada al gener de 2016 prefereix el federalisme com una alternativa a la forma d’Estat enfront del 23% que es decanta per la independència i el 32% que opta per seguir amb l’actual autonomia.

EUSKOBARÓMETRO DE LA UNIVERSITAT DEL PAÍS BASC

L’independentisme segueix en caiguda lliure a Euskadi fins al 24%

EuskobarometroEne16