ActualitatNotes de premsaNotícies

L’Ateneu Terrassenc va acollir el dilluns 15 de febrer la xerrada titolada L’opció federal de les esquerres, amb la participació d’Antoni Sitges-Serra, catedràtic de Cirurgia de la UAB i vicepresident de Federalistes d’Esquerres. L’acte va ser presentat i moderat per Josep Corominas, president de l’Ateneu Terrassenc.

Terrassa2En l’acte, Sitges-Serra va posar l’accent que el federalisme implica pluralitat i tolerància i va criticar que els nacionalismes obliguin a les persones a triar entre les seves diferents identitats. “El federalisme és la millor resposta a la complexitat social. No tot es redueix al concepte de poble que no considera la diversitat. El federalisme és conscient que ens necessitem els uns als altres, que no podem resoldre els nostres problemes sense diàleg i pacte, sobretot en un món globalitzat com el nostre”, ha assenyalat.

Sitges-Serra, consultat sobre el resultat de les recents eleccions, va destacar que, al seu judici, el sorgiment de partits nous respon a una major capacitat per connectar amb l’electorat jove i va valorar que el pluralisme de l’actual parlament espanyol representi millor la complexitat de la societat.

 

L’acte a Terrassa Digital:

http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/29254/catedratic/antoni/sitgesserra/parla/lopcio/federal/esquerres.html

TerrasaDigital