ActualitatFederalistes als mitjansNotes de premsaNotícies

Sota el lema “El federalisme i els valors de l’esquerra”, Federalistes d’Esquerres s’ha presentat a Olot en un acte en el qual s’ha subratllat la necessitat d’avançar en reformes federals. L’acte ha estat presentat pel metge Toni Agustí

FrancescOlot“Necessitem una nova concepció de la democràcia i de l’estat que estigui basada en els valors federalistes. La globalització no té volta enrere. Els nostres problemes i oportunitats cada vegada són més compartits i per això necessitem solucions compartides”. És una de les qüestions que es van abordar en la presentació de Federalistes d’Esquerres a Olot que ha estat a càrrec de la vicepresidenta de Fed, Carme Valls-Llobet, i de Francesc Trillas, membre de la junta directiva.

En l’acte, Trillas ha recordat que no s’ha creat mai un nou estat sense aliats internacionals i que Catalunya no sembla tenir-los. “L’estat federal és la millor opció per a tots. És tard per als estats-nació i també per a les confederacions, que no donen resposta als reptes del segle XXI. El futur passa per una democràcia multinivell i per la desaparició progressiva de les fronteres”, ha afirmat.

Olot2Carme Valls-Llobet ha fet, per la seva banda, una anàlisi de les disfuncions de l’actual estat de les autonomies. “El PP ha estat deslleial perquè ha afavorit que les autonomies competeixin en comptes de col·laborar, la col·laboració és essencial per al bon funcionament d’un sistema federal. Amb això, s’ha desnaturalitzat l’estat de les autonomies convertint el país en un regne de taifes. Ara sabem que són a més taifes corruptes”, ha afirmat.

“Què li falta a Espanya per ser federal? Li falta transformar el Senat en una veritable cambra de representació territorial. També fa falta clarificar les competències i el finançament i avançar en el plurilingüisme. Fa falta avançar al govern compartit perquè ara només tenim autogovern i això no és suficient”, ha assenyalat Carme Valls-Llobet que ha posat l’accent en la necessitat de desenvolupar a Espanya i Catalunya una cultura federal que es basi en el pacte i la negociació.

L’acte ha estat cobert per la televisió local d’Olot.

CarmeOlot