ActualitatNotícies
  • “La situació a Catalunya, com a Escòcia o Llombardia, és una contradicció entre la identitat tribal i la ciutadania d’un país”
  • “Penso que seguim en els principis de Versalles, quan es va establir el dret de cada nació a l’autodeterminació. Però això avui és una ficció perquè no existeixen territoris homogenis. Avui tota societat és una col·lecció de diàspores”
  • “La connexió entre allò local i la identitat s’ha trencat. Seguim en els principis establerts al final de la Primera Guerra Mundial, però hi ha hagut molts canvis al món”
  • “Molta gent usa les xarxes socials no per unir, no per ampliar els seus horitzons, sinó, en canvi, per tancar-se en el que anomeno zones de confort, on l’únic so que senten és el ressò de la seva veu”

Entrevista a Zymunt Bauman. El País, 10 de gener de 2016