Notícies

El cap de setmana del 18-20 de març tindrà en lloc a Atenes la trobada anual UEF-JEF de debat i formació federalista. Aquest any la trobada abordarà el projecte d’integració europea a través del fil comú de la solidaritat europea. Ja estan obertes les inscripcions!

La crisi de l’euro, la crisi social i la crisi de refugiats centraran els debats de la trobada federalista de 2016 que organitzen conjuntament la Union of European Federalists (UEF) i la Young European Federalist (JEF).

L’edició de 2016 de ‘Debat i cap de setmana de formació federalista’ tindrà lloc a Atenes els dies 18, 19 i 20 de març. La trobada és una oportunitat perquè els membres experimentats i novells d’ UEF i JEF puguin interacutar amb ponents experts i discutir i debatre qüestions de política europea d’actualitat des d’un punt de vista federalista, a més de prendre part en una formació pràctica sobre les campanyes en favor d’una Europa federalista.

La inscripció per a aquesta trobada ja està oberta.

Els temes d’anàlisis d’aquest cap de setmana se centraran en tres reptes fonamentals als quals s’enfronta el projecte d’integració europea actual a través del fil conductor comú de la solidaritat europea:

-La solidaritat entre els estats: d’una unió monetària a una unió fiscal i econòmica

-La solidaritat entre els pobles: solucions a nivell europeu per a la crisi de refugiats i migratòria.

-La solidaritat entre els ciutadans: cap a una Europa social i instruments per a un sistema del benestar.

Cada sessió comptarà amb una barreja de ponents federalistes i externs que introduiran els temes perquè els participants puguin desenvolupar la seva comprensió teòrica i política del tema. Fonamentalment cada sessió examinarà com una perspectiva federalista ofereix solucions als problemes als quals s’enfronta Europa.

Més informació aquí