ActualitatNotícies
  • “No hi ha solució jurídicament ordenada. L’única possible seria una revisió de la Constitució. Però caldria oblidar-se del reconeixement al dret a l’autonomia de les nacionalitats i regions que integren Espanya i del títol vuitè. Ara caldria anar a una Constitució directament federal on es defineixi l’estructura de l’Estat en el propi text constitucional. Que no es remeti a una norma de rang infraconstitucional com és l’Estatut d’Autonomia. Això es va fer el 1931 i el 1978 i en les dues ocasions s’ha entropessat amb la mateixa pedra”
  • “Ara no hi ha qui gosi demanar als catalans que acceptin la Constitució i l’Estatut d’Autonomia com a fórmula d’integració de Catalunya a Espanya. Aquesta fórmula, que era la de la Constitució de 1978, ha desaparegut. Ja no és acceptada. No és una qüestió de quasi un 50% d’independentistes. La rebutgen el 70% o el 80% de la població. Llevat del PP i Ciutadans no hi ha ningú que l’accepti”

Entrevista de Siscu Baiges a Javier Pérez Royo (Catalunya Plural, eldiario.es, 7 de desembre de 2015)