ActualitatFederalistes als mitjansNotes de premsaNotícies
  • Un grup de personalitats ha dirigit una crida als partits polítics d’esquerra catalans en la qual demanen impulsar una candidatura conjunta al senat
  • Entre els signants hi figuren Joan Botella, Manuel Cruz, Neri Daurella, Jordi Gracia, Carlos Jiménez Villarejo, Juan José López Burniol, Lluis Medir, Raimon Obiols, Maravillas Rojo, Alberto Reig Tàpia, Francesc Trillas i Carme Valls-Llobet

Diverses personalitats catalanes han dirigit aquesta setmana una crida als partits polítics d’esquerra catalans perquè impulsin una candidatura conjunta al senat. En el document destaquen els grans reptes als quals al seu judici s’enfronta la societat espanyola i catalana de cara a la propera legislatura.PeriodicoFed

Aquests reptes són, segons els signants, impulsar polítiques públiques que facin front a la creixent desigualtat i a la crisi social que viu una part important de la societat. Però també afrontar el necessari canvi constitucional que permeti el desenvolupament de l’organització territorial de l’estat, actualment a mig camí d’un estat federal, definint clarament les competències transferides, millorant el finançament de les seves autonomies, promovent la diversitat de les llengües de l’estat i de les seves cultures, i defensant el respecte a les diferències i la lleialtat entre tots els seus governs.

Creiem que només una clara aposta d’esquerres i federal pot produir el canvi necessari a les properes eleccions i instem, doncs, els partits d’esquerra a unir-se per presentar una candidatura única al Senat des de Catalunya”, afirmen.

La Crida ha estat adreçada a dirigents de PSC, ICV, EUiA, i Podem. Entre els impulsors hi ha alguns dels principals dirigents de Federalistes d’Esquerres, però també altres persones no vinculades a l’associació. Els seus primers signataris són Joan Botella, Manuel Cruz, Neri Daurella, Jordi Gracia, Carlos Jiménez Villarejo, Juan José López Burniol, Lluis Medir, Raimon Obiols, Maravillas Rojo, Alberto Reig Tàpia, Francesc Trillas i Carme Valls-Llobet, entre altres.

Adhesions: organitzacio@federalistesdesquerres.org

LLEGIR LA CRIDALaRazonFed

LaRazonFed

El Periodico:

L’altra confluència

Federalistes d’Esquerres impulsen un manifest que emplaça el PSC, ICV, EUiA i Podem a formar una llista conjunta a la Cambra alta

El País:

Lista unitaria para el Senado

La Razón:

Villarejo, Obiols y otros piden una candidatura de izquierdas única para el Senado el 27-S

 

La vanguardia 1

La Vanguardia 2

Europa Press

El Economista

ABC

El Confidencial

Yahoo Noticias

Telecinco

La Voz Libre

Diario Siglo XXI