ActualitatNotícies

El diumenge passat, 4 d’octubre, Federalistes d’Esquerres va transmetre la seva solidaritat i suport a Joan Manuel Serrat per l’assetjament que ha patit per manifestar-se contra la independència. Federalistes d’Esquerres va manifestar aquest dia que creu que algun líder independentista hauria de frenar aquests atacs a la llibertat d’expressió i condemnar aquestes conductes intolerants. Creiem que els que parlen de construir un país nou i encoratgen aquests linxaments col·lectius al mateix temps, haurien de reflexionar.SerratElTriangle

No han només d’ordenar esborrar els rastres d’aquest assetjament (com van fer, amb un èxit parcial), sinó que han de condemnar l’assetjament, i fer tots els possibles perquè el que ha patit Serrat, i abans Marina Pibernat, i abans Raimon, i abans Quim Brugué, i altres, no es torni a produir.

Els atacs desfermats en les xarxes socials contra Joan Manuel Serrat pel seu posicionament contrari a la independència de Catalunya il.lustren amb claredat sobre el caràcter intolerant i no democràtic d’una part de l’activisme sobiranista.

L’ofensiva contra Serrat no és una anècdota aïllada. És una manifestació més d’una actitud que és sistemàtica. Ara ha estat Serrat però abans van ser altres. Recentment, també han estat objecte d’abús a les xarxes socials el director d’El Periódico, Enric Hernàndez, o el d’El País a Catalunya, Lluís Bassets, Gabriel Colomé, Ferran Toutain, Àngel Ros, Manuel Cruz, Roger Molinas (l’arqueòleg glamurós), per citar només uns quants casos.

Com ens va expressar recentment en una entrevista la cineasta Isabel Coixet, creiem que no es podrà avançar en la solució als nostres problemes si no s’imposa un clima de tranquil·litat.

 

SERRAT (por José María Fonalleras). El Periodico, 6 d’octubre de 2015

La ‘revolució dels insults’ maltracta Joan Manuel Serrat. El Triangle, 5 d’octubre de 2015

Matonismo en las redes (por Jordi García-Soler). El Plural, 6 d’octubre de 2015

Insultos a Serrat tras posicionarse en contra de la independencia de Cataluña. La Voz Libre, 6 d’octubre de 2015

1 comentari

Comments are closed.