ActualitatNotícies

Sota el títol “L’única via per una Catalunya sense fronteres”, el grup de Federalistes d’Esquerres de Mataró va organitzar el passat 4 de setembre un acte en el qual va intervenir la catedràtica emèrita d’ètica i vicepresidenta de Fed, Victòria Camps, i el notari Juan José López Burniol.Mataro2

En l’acte, presentat pel periodista Joan Catà, Juan José López Burniol va posar l’accent que “l’anomenat problema català no és més que el problema espanyol de l’estructura territorial i com es reparteixen les competències” i va destacar la necessitat de buscar un projecte compartit.

Victòria Camps va subratllar, per la seva banda, que “el federalisme és l’antítesi de la ruptura” perquè és “unir en la diversitat”. “No es tracta de negar la singularitat ni la diferència però cal valorar la necessitat de construir coses junts. Necessitem avançar al govern compartit i en la cooperació, hem de superar la lògica de l’estat-nació. El federalisme és igualtat de drets però també dret i respecte a la diferència”, va afegir.