ActualitatNotícies

Entrevista a Xavier Arbís, catedràtic de Constitucional a la Universitat de Barcelona:

“És necessària la reforma d’aquesta constitució. Qualsevol que miri la història veurà que és millor de les que hem tingut o la menys dolenta tot i les seves insuficències. Però es constata que ja no connecta amb la percepció de molts ciutadans, més del 60% de la població actual no la va poder votar. Cal fer reformes, algunes són urgents i alres són simplement importants”

“Jo penso que una reforma federal no convencerà en absolut els independentistes, n’hi ha que voldrien marxar encara que Espanya es convertís en Dinamarca, és la seva opció i s’ha de respectar. Ara, hi ha també “independentistes instrumentals” que veuen que tot està malament i ningú aporta solucions, i a aquests se’ls pot fer veure que com a mínim alguna cosa es mou”

La reforma de la Constitució ha d´oferir una millora de l´autogovern (Diari de Girona, 12 de juliol de 2015)