ActualitatOpinió

Em sembla molt negatiu que per mostrar dubtes sobre el procés sobiranista siguis llençat a la foguera

Jo no estic d’acord que ser català hagi de voler dir ser automàticament independentista, que haver assumit la identitat catalana com a pròpia hagi de voler dir això. M’ha costat molt temps i esforç defensar el meu dret a pensar per mi mateixa. I hi ha hagut moments en aquest país en què pensar per un mateix ha estat malvist. Per mi això és un risc, és perillós. A part que jo no m’havia manifestat mai a favor ni en contra de la independència; de fet, mai no ho he fet i estic a favor que la gent ho decideixi. Simplement, crec que era una maniobra política i després s’ha vist que l’objectiu des de la Generalitat no era la independència de Catalunya, sinó aferrar-se a la cadira.

“Entrevista a Najat el Hachmi, escriptora” (Crític, 4 de juny de 2015)