ActualitatFederalistes als mitjansNotíciesPremsa

“Estem dient que Catalunya vol tenir més capacitat de decidir sobre ella mateixa i no sabem com organitzar el mecanisme per fer-ho. És molt simbòlic. Si els qui hem triat no són capaços de posar-se d’acord en una llei electoral, com esperem que seran capaços de prendre decisions trascendentalíssimes?”

És el que ha dit Joan Botella, degà de Ciències Polítiques de la UAB i vicepresident de Federalistes d’Esquerres, que ha estat el convidat del programa ‘Els Matins’ de Tv3 el passat 24 de febrer on ha parlat sobre la proposta de nova llei electoral.

Botella considera que “els partits s’hi han d’esforçar, es necessiten 90 vots i estan a punt d’aconseguir pactar una llei electoral”, perquè és un fracàs que no s’hagi pactat fins ara. Som “l’única comunitat que no en té”. Ha explicat com seria aquesta llei i ha augurat que després d’aquest any electoral sorgirà un mapa electoral on hi hauran més partits polítics i els actuals seran més petits, el que afavorirà un acord en aquesta matèria ja que es trobaran en condicions semblants.

Joan Botella ha explicat la necessitat d’aconseguir escurçar la diferència entre el valor que tenen els vots de Barcelona i d’altres zones de Catalunya. “L’actual configuració fa difícil justificar la diferència entre el que es considera urbà i rural. Hauríem de representar més a les persones que als territoris al Parlament”, ha dit.

Respecte a les properes eleccions del 27S, el vicepresident de Federalistes d’Esquerres va manifestar que aquestes no haurien de ser llegides com un referèndum i que no hauria de donar-se per fet que hi haurà eleccions. “Les eleccions han estat anunciades però no convocades. La clau d’haver anunciat amb tanta anticipació aquestes eleccions és en part crec per veure què passa abans amb les eleccions municipals que serviran com a banc de proves dels canvis en el sistema de partits”, ha assenyalat.

VIDEO: