ActualitatFederalistes als mitjansNotíciesPremsa

En un acte a la seu de CCOO sota el títol La classe treballadora i l’opció federal, Paco Frutos va brandar la reforma constitucional com “la millor alternativa, si no l’única” per dirimir el conflicte territorial. “Federar vol dir més del que tenim ara, perquè l’estat de les autonomies queda a mig camí”, va assegurar Carme Valls-Llobet

 

Manuel Cruz, president de Federalistes d’Esquerres, Carme Valls-Llobet, vicepresidenta, i Paco Frutos, membre de l’associació, van a ser els encarregats de donar a conèixer Federalistes d’Esquerres a Comissions Obreres de Catalunya, aquest dilluns 12 de gener. A l’acte hi va participar també el secretari general de la Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco.IMG_3043

La presentació es va celebrar a la sala d’actes de CCOO de Catalunya a Barcelona sota el lema “La classe treballadora i l’opció federal” i amb la presència d’unes cent cinquanta persones.

El president de Federalistes d’Esquerres va introduir els diferents ponents i va lamentar que CiU i ERC hagin posat el procés independentista per davant dels problemes socials que pateixen els ciutadans catalans. Manuel Cruz va insistir en la raó de ser social de Federalistes d’Esquerres i va recordar que el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha reconegut que els pressupostos que ha presentat el Govern de la Generalitat per 2015 són els més anti-socials de la història i que, tot i així, està disposat a donar-los suport.IMG_3030

Paco Frutos, ex-secretari general del Partit Comunista d’Espanya i sindicalista històric Comissions Obreres, va fer una crida a la mobilització dels treballadors perquè es faci una reforma de la Constitució en un sentit federal i va defensar que el federalisme és la millor opció davant la recentralització que practica el Partit Popular i el sobiranisme excloent. “Els nacionalismes identitaris van fer un forat a la unitat dels pobles d’Europa, el segle XX. No es pot repetir”, va dir l’ex-secretari general del PCE.

El secretari general de la Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, va acusar els governs de Catalunya i Espanya d’entregar el mercat del treball als mercats financers. Per Pacheco, cal vincular el debat territorial i el social i va advertir de la necessitat de la coordinació internacional dels treballadors per combatre la crisi i el poder del sector financer.IMG_3059

La vicepresidenta de Federalistes d’Esquerres Carme Valls-Llobet va explicar que havia après de Comissions Obreres els valors de la solidaritat, la justícia social i els drets de ciutadania, diversitat i de la dona. IMG_3064Per ella, defensar el federalisme “és defensar la solidaritat i la cooperació” i va dir que “Catalunya, Espanya i Europa comparteixen els mateixos problemes. Aixecar noves fronteres no ajudarà a resoldre’ls”. Va acabar afirmant que “Espanya, o serà federal o no serà”.

Manuel Cruz va moderar, tot seguit, un debat molt viu entre els assistents, va animar-los a incorporar-se a Federalistes d’Esquerres i va anunciar un gran acte el proper dia 26, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), on es presentarà l’aposta per “Una Espanya federal dins una Europa federal”.

L’acte al diari ARA

 

Video de la presentació de Federalistes d’Esquerres a la seu de CCOO de Catalunya. Intervencions de Manuel Cruz i Paco Frutos

Video de la presentació de Federalistes d’Esquerres a la seu de CCOO de Catalunya. Intervencions de Javier Pacheco i Carme Valls-Llobet