ActualitatBlog (Esquerra sense fronteres)

Quan s’intenta retratar Espanya i als espanyols com subjectes incapaços de canviar i incapaços de qualsevol progrés, cal preguntar-se de quins espanyols i espanyoles estan parlant. Estan parlant de Bartolomé de las Casas? De Miguel Servet? De Clara Campoamor, Miguel Hernández, Lorca, Alberti i els jornalers àcrates andalusos? Estan parlant dels que estan lluitant ara per mantenir l’estat del benestar i la sanitat pública a Madrid? Jo quan parlo de la gent amb qui em vull federar, parlo d’aquesta gent. Parlo de la història i de les lluites que hem compartit i que compartim ara. “Som federalistes per moltes raons” (Blog Esquerra sense fronteres, 8 de desembre de 2014)

(Aquest text és una transcripció de la intervenció de Ferran Pedret a la presentació de Federalistes d’Esquerres a Cornellà el 5 de novembre de 2014)