ActualitatNotíciesOpinió

Alvarez Junco a “eldiario.es” (4 d’octubre); “Jo faría un nou pacte constitucional, on es pacti de debò un sistema federal, on tinguin un grau d’autogovern molt alt, especialment les comunitats històriques com Catalunya, el País Basc i Galícia, però sobretot Catalunya i el País Basc. Que se sentin mitjanament satisfets. No els nacionalistes radicals, perquè mai no es sentiran satisfets mentre no tinguin la independència. Però sí la població mitjana ampla que acceptaria un pacte d’aquest tipus”; “Els nacionalistes són grans inventors de la història. Però, compte!, els altres nacionalistes també”; “És complicat reconèixer el dret a decidir perquè si dins de Catalunya hi ha alguns que no volen separar-se què passa amb ells?, cal reconèixe’ls el dret a no separar-se? Caldria dividir en unitats cada cop més petites”.