ActualitatFederalistes als mitjansNotíciesPremsa

Va saltar el tap i comencen a brollar rius de porqueria. El reconeixement per Jordi Pujol que mantenia una fortuna oculta a l’estranger des de fa 34 anys –confessió precedida, no ho oblidem, pel degoteig d’informacions sobre els negocis tèrbols dels seus fills que, en part, ja investigava la policia i els jutges—ha donat motiu a nombroses anàlisis sobre l’engany de l’expresident i de les repercussions que l’escàndol tindrà en el procés sobiranista. No cessen, d’altra banda, les informacions que revelen les malifetes dels descendents de l’exmolt honorable.

Mentre CDC tracta de crear un tallafocs perquè tot quedi reduït a “un problema personal i familiar” i no esquitxi a possibles còmplices i coautors de les bretolades dels Pujol Ferrusola, Unió explora un futur aliè a l’aliança convergent. I els sobiranistes d’ERC i l’ ANC, després d’un primer moment de silenciós estupor, tracten d’aixecar l’ànim dels seus incondicionals amb l’ingenu i fal·laç argument que una Catalunya independent estaria lliure de corruptel·les. Ara que ja no s’atreveixen a mantenir que la corrupció és una malaltia espanyola, tracten de circumscriure l’escàndol a Pujol i a la seva família.

 

Pujol: la veritat dins de la mentida, de José Antonio Zarzalejos, a El Confidencial.

La traïció de Jordi Pujol, d’Antonio Franco, a El Periódico

Ha caigut tot sol al pou, de Lluís Foix, a El Punt/Avui

25J: El dia que va caure la bena dels ulls a mitja Catalunya. Per Siscu Baiges a El Triangle. Com l’entorn de Jordi Pujol va torpedejar les investigacions periodístiques entorn de Pujol i la seva família en els anys 80′

Dinastia Pujol. Des de la restauració de l’autonomia, la sospita ha planejat sobre els negocis de cinc dels set fills de Pujol, de Francesc Valls, a El País

El molt honorable gran defraudador, de Xavier Vidal-Folch, a El País.Banca-Catalana-Jordi-Pujol-Vanguardia_EDIIMA20140514_0828_14

Però això de Pujol no se sabia?, de Carlos Pastor, a El Periódico

Jo Pujol, de Jesús Jiménez (Blog Una hora de son menys al dia)

La Confessió de Pujol i la Màfia Convergent, de Roger Molinas (blog Reflexions d’un arqueòleg glamurós)

 

Sobre les previsibles conseqüències, judicials i polítiques, que tindrà l’escàndol, destaquen:

Conseqüències de la caiguda, de Lluís Bassets en El País. Una dissecció de les repercussions probables.

Què passa després de la confessió de Pujol?, de Joan Tàpia en El Confidencial.

La confessió de Pujol deslliga el pànic davant el degoteig de noves revelacions. Encara que els independentistes s’esforcin a negar-ho, el rosari de casos de corrupció que veuran la llum afectarà de ple al procés sobiranista, per José Antonio Sorolla en Zoomnews

 

Agenda Pública recull un debat entre Antoni Zabalza, Javier Pérez Royo i Mercè Barceló, on analitzen les repercussions del cas en la recerca d’una sortida al conflicte sobiranista: “La confessió de Pujol dificulta encara més la negociació sobre la consulta”

Matar al vell, de Joaquim Coll en El Periódico Pujol_Mas

Matisos davant la consulta. Les forces sobiranistes porten més de dos anys rodant en compacte escamot, de Francesc Valls, a El País. Analitza els passos que comença a donar Duran Lleida, el líder d’Unió. També a El profeta i la seva família.