ActualitatNotícies

Entrevista de Siscu Baiges a Carlos Jiménez Villarejo, fiscal del cas Banca Catalana. Tots dos van investigar a fons el cas, l’un com a periodista i l’altre com a jurista. Els dos són membres de Federalistes d’Esquerres. A principis dels 80 Jiménez Villarejo va presentar una querella contra Jordi Pujol pel cas Banca Catalana que va acabar amb el ple de l’Audiència desestimant el processament del, en aquells dies, President de la Generalitat. Entrevista a Catalunya Plural (eldiario.es, 03 de agost de 2014):

-“Els fiscals generals de l’Estat, en aquella etapa nomenats pel PSOE, em van prohibir que s’iniciés cap investigació que pogués perjudicar Convergència Democràtica i, particularment a Jordi Pujol”
-“Resulta difícil creure que cap dels membres dels governs de CiU no sabessin res del patrimoni ocult de Pujol en paradisos fiscals; que l’equip dirigent de Convergència Democràtica ignorés aquesta realitat ”
-“Hi ha hagut silencis calculats, complicitats i un pla premeditat per permetre que CDC fos un instrument d’enriquiment dels seus dirigents i el seu president en particular”
-“El que ha passat és una jugada indigna i antidemocràtica que fa que CDC no mereixi, a hores d’ara, cap confiança. I em sorprèn que hi hagi partits d’esquerra que estiguin pactant amb CDC acords relacionats amb el procés sobiranista ”

Carlos Jiménez Villarejo a ser entrevistat també per Cadena SER i La Sexta. El exfiscal creu que el temps els ha donat la raó a ell i a José María Mena que van intentar jutjar-li.

Carlos Jiménez Villarejo: ”Ha governat durant 23 anys un defraudador” (La Ventana, Cadena Ser)

Entrevista amb La Sexta:

Carlos Jiménez Villarejo: “Qui ens roba? Espanya o Pujol?”