ActivitatsActualitatNotícies

El passat 12 de gener, Federalistes de L’Eixample es van reunir a la Llibreria Bryon amb motiu de la presentació del llibre “Infierno, purgatorio, paraíso” del professor d’Estètica i Filosofia del departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra.

La novel·la política va rebre el 2021 el Premi a la Crítica Literària que dona l’Associació Espanyola de Crítics literaris. L’obra està conformada amb tres relats: l’infern, el purgatori i el paradís. Planteja els fets a l’inrevés temporal de com han succeït. Està ambientada en el procés polític català dels últims anys. Aquesta divisió ens permet poder llegir l’obra a parts.

Una novel·la intensa i plena de referències com poden ser filòsofs o bé l’opera i l’art. També ens trobem que alguns dels personatges sota un nom inventat representen polítics de primer nivell com el cas de Jordi Pujol on a l’obra té una conversa amb un mosso d’esquadra. L’obre, descriu la maldat política i la bonhomia de les persones. El que hem viscut és la fi del món i a partir d’aquesta fi ,que es troba a l’inici del llibre, retrocedim amb el temps. Aquest viatge a la inversa, fa que l’obra sigui esperançadora segons l’autor.

L’acte es va desenvolupar amb un ambient distès on membres del públic que ja havien llegit la novel·la van poder tenir l’oportunitat de preguntar a l’autor i compartir impressions amb ell. També se li va preguntar sobre la possible solució a la situació actual i el paper que podia tenir el federalisme, dubte al qual ell va respondre que podria ser una bona eina de resolució.

La presentació encoratja a llegir l’obra a tots aquells que van assistir a l’acte sense haver llegit el llibre, ja que tant les preguntes i intervencions, tant del públic com de l’autor van donar ganes als participants a llegir la novel·la política.