ActualitatNotícies

Ahir, 3 de novembre, la Presidenta i el vicepresident de Fed s’han reunit al Parlament de Catalunya amb Salvador Illa i Ferran Pedret pel PSC.

La trobada, a la qual participava igualment una delegació de “Portes Obertes del Catalanisme”, ha permès un ampli intercanvi de parers sobre el complex moment polític que viu el país, amb un Govern d’ERC que no acaba d’assumir la seva feblesa parlamentària després del trencament amb Junts, ni de fer-se càrrec de la demanda ciutadana d’una atenció als seus problemes quotidians, avui agreujats per un  encadenament de crisis: sanitària, econòmica, mediambiental i, ara, els impactes de la guerra d’Ucraïna.

Hem traslladat al PSC el sentiment compartit sobre la necessitat de disposar d’uns pressupostos – necessaris per incorporar els fons europeus.

El PSC ha manifestat la seva ferma voluntat de treballar per tal de pervenir a un acord, tot i les reticències i oscil.lacions d’ERC, que sembla sobretot amoïnada per les properes cites electorals. Hem compartit igualment reflexions sobre la necessitat de promoure una cultura federalista de cooperació i lleialtat institucional, malgrat l’actitud d’un PP radicalitzat cap a la dreta – que, per descomptat, allunya qualsevol horitzó de reformes consensuades.

En aquest sentit, i més enllà dels costos a curt termini que podria tenir, hem convingut en la necessitat que el PSOE tiri endavant la reforma del delicte de sedició, seguint el camí de distensió endegat amb els indults. Hem quedat de seguir parlant quan hi hagi novetats sobre el tema pressupostari o qualsevol altre element significatiu de la situació política. La trobada s’emmarcava en un seguit de reunions del PSC amb diferents entitats de la societat civil: sindicats, patronals, associacions…